AGIR Cluj

Știri AGIR Cluj

2024-03-22Ziua Mondiala a Apei și ședința AG

In data de 21 martie 2024 a avut loc, la sediul central al AGIR, o ședință a Consiliului Director, urmată de o sedință a Adunării Generale și apoi o Conferință dedicată Zilei Mondiale a Apei (în avans cu o zi față de data oficială).
Au fost prezentate 3 lucrări în plenul adunării, după cum urmează:
• Cuvânt de introducere
Mihai Mihăiță, Președinte AGIR
• Apa pentru Pace
Prof. habil. dr. ing. Valentina Emilia Balaș
• Orientări și politici globale privind accesul populației la apă potabilă
Prof. dr. ing. Sever-Gabriel RACZ, Prof. dr. ing. Radu-Eugen BREAZ
• Sustenabilitatea resurselor de apă. Eficiența proceselor de epurare
Conf. dr. ing. Aurel Cherecheș

Dorim să adresăm sincere felicitări organizatorilor pentru o serie de evenimente de înaltă ținută!

2024-02-06Ședință de lucru comună AGIR Alba și Cluj

În data de 06.02.2024 a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai sucursalei Alba a AGIR și ai filialei Cluj a AGIR.

Tema principală a discuțiilor a fost reprezentată de organizarea unei noi ediții a Conferinței Naționale ,,Ion D. Lăzărescu, fondatorul școlii românești de teoria așchierii”.

Concluzia acestor discuții este una pozitivă și toate părțile implicate (AGIR, mediul academic și mediul economic) sunt dispuse să se implice în realizarea unui asemenea eveniment.

Conferința se va desfășura în luna octombrie iar detaliile exacte privind data, locația și desfășurătorul vor fi făcute publice la o dată ulterioară. Vă invităm să participați cu lucrări științifice la acest eveniment.

2024-01-26Eveniment - Focus group

Filiala Cluj a Asociației Generale a Inginerilor din România, alături de partenerul XPN, este coorganizator al unui eveniment de tip Focus Group și vizează în primul rând domeniile industrie, productie, energie și logistică.
Evenimentul va avea loc în data de 30 ianuarie de la ora 18:00, în Cluj Napoca, locația exactă urmeaza a fi făcută publică în zilele următoare.

Condiții de participare: Acest eveniment este rezervat managerilor companiilor din industrie, orice tip de activitate de producție, furnizori de energie și furnizori de logistică.
Taxa participare: 200 lei

Detalii despre Focus Grup:
https://intelglobalis.ro/xpn-focus-grup-industrie.../

Pentru inscrieri va rugam sa trimiteți mail la xpn@intelglobalis.ro

2023-11-29Anunț cotizație membru AGIR

Conform Statutului AGIR membrii care nu achită cotizația timp de 2 ani consecutivi își pierd calitatea de membru!

Cotizaţia de membru AGIR pentru anul 2023

50 lei înscrierea (include şi legitimaţie nouă);
150 lei cotizaţia anuală (studenţii din anul III si IV nu plătesc cotizaţie);
100 lei cotizaţia anuala pentru pensionari;
Legitimatie 15 lei; (dacă aveti deja legitimaţie tip card, nu mai este nevoie să o schimbaţi)
Membrii AGIR cu domiciliul în străinătate:

25 euro taxa de înscriere
75 euro cotizaţia anuală
Membri colectivi

500 lei taxa de înscrierea
1000 lei cotizatia anuala
Membri sustinatori

Membri susţinători; minim: 2.000 lei.
Taxa EurIng

- 300 Euro

2023-11-16AGIR Cluj - Expoziție tehnică agricolă

Universitatea Tehnică din Cluj Napoca în colaborare cu Sigma România și cu Filiala Cluj a AGIR, realizează un eveniment în care este expus un tractor agricol de ultimă generație, în curtea Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică.
În cadrul evenimentului, care dureaza de miercuri 15.11.2023 până vineri 17.11.2023, au loc diferite prezentări de tehnologii moderne prezente în echiparea tractorului, discuții privind noile tehnologii agricole menite să crescă eficiența și să reducă risipa și consumurile, pe de o parte, si în același timp să genereze un impact redus asupra mediului înconjurător prin controlarea emisiilor poluante și prin optimizarea cantităților de chimicale distribuite pe unitatea de suprafață.
La eveniment participă, în cele 3 zile, un numeros public format în mare parte din studenți și cadre didactice.

2023-11-15AGIR Cluj la XPN - Tineri Antreprenori

În data de 15.11.2023 a avut loc un nou eveniment XPN în cadrul căruia a fost lansat un nou Focus Group – Tineri antreprenori, locul unde tinerii au acces la discuții alături de antreprenori cu experiență și cu renume, alăture de autorități publice, reprezentanți ai diferitelor instituții și de un public numeros. Filiala Cluj a AGIR a fost prezentă, ca de obicei, la evenimentele XPN.
Evenimentul a debutat prin discuții, realizarea de noi cunoștințe și reîntâlnirea cu cunoștințe / parteneri. A urmat deschiderea oficială a evenimentului și apoi prezentarea celor doi invitați speciali și apoi discuțiile post prezentare.
Asemenea evenimente reprezintă o oportunitate deosebită de dezvoltare a rețelei de contacte, atât din mediul de afaceri cât și din mediul instituțiilor și nu în ultimul rând contacte private. Ne bucurăm de existența rețelei XPN și recomandăm colaborarea cu domniile lor.

2023-05-09AGIR Cluj la Agraria 2023

In perioada 21-24.04.2023 Filiala Cluj a AGIR a fost prezenta cu stand, împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca la unul dintre cele mai mari târguri cu profil agricol din România, AGRARIA. Locația a fost în comuna Jucu, județul Cluj. Ne bucuram că în acest an prezența fizică a fost foarte numeroasă, peste 30,000 de vizitatori. O bună parte din ei au trecut și pe la standul nostru unde am avut discuții foarte interesante și utile.